Alternativ - Nye elevers dag

Velkommen til en alternativ "Nye elevers dag"
Nye elevers dag er altid en festdag, hvor kommende elever og forældre mødes på Solgården og kigger fremad mod det kommende skoleår. 

Vi spiser god mad, hører om skoleåret og møder hinanden. Men sådan bliver det ikke i år, da Corona-virus betyder, at vi ikke kan samles. Men snydes skal I ikke - vi har tænkt kreativt og strikket en alternativ "Nye elevers dag" sammen til jer.

Vi ønsker, at I sætter jer sammen i familien, ser vores videohilsner og læser de informationer, som er nedenfor - inden på lørdag.

Telefonopringning og samtale
Lørdag vil I blive ringet op af en af skolens medarbejdere, som vil lave en personlig samtale med udgangspunkt i det samtaleark, som I tidligere har modtaget og skulle have medbragt i dag - det kan hentes her. Skulle I have sendt det til skolen, så har medarbejderen, som skal snakke med jer, fået det udleveret.

Sæt jer godt til rette - se vores 5 små videohilsner

Film 1: "Velkommen til Nye elevers dag" v. Peter Jensen, konstitueret forstander

Film 2: "Glæd dig, fællesskab & Solgårdens værdier" v. Peter Jensen, Konstitueret forstander

Film 3: "Det skal du glæde dig til" - hilsen fra nuværende elever - del 1

Film 4: "Fag, oplevelser og rejser" v. Peter Bruun, lærer

Film 5: "Det skal du glæde dig til" - hilsen fra nuværende elever - del 2

Herunder er der en række vigtige informationer:
Når vi ikke kan være sammen i dag, så får I en række informationer, som I bedes læse grundigt igennem.

 • Skoletøj
  Vi udskyder bestillingen af skoletøj til skoleårets start, hvor I har mulighed for at afprøve størrelser og produkterne. 

 • Skolens regler og værdigrundlag:
  Det er vigtigt, at I er klar over, hvilken skole I har valgt. Vores opfordring er, at I får læst vores værdigrundlag og husorden – læs værdigrundlaget her og husorden her
 • Dit skoleskema
  Vi har nu fået langt de fleste valgfagsønsker, og nu går vi i gang med at lægge skema, så det er klar, når du begynder til august. Vi laver en individuel samtale med alle elever lige efter skolestart, hvor vi justerer dit skema, hvis der skulle være opstået ønsker om ændringer. 
 • Elever med særlige behov
  Tak til jer, som allerede har sendt forskellige informationer, hvis jeres barn har særlige behov – fagligt eller socialt. Skriv gerne til Kirsten Østerby på mail - klik her, hvis du har brug for at lave en aftale om en samtale. De af jer, som har angivet at I har særlige behov, vil lørdag blive kontaktet af enten Kirsten Østerby eller Tanja Henriksen. 

 • Statsstøtteskema
  Til jer, som ikke har sendt statsstøtteskemaerne til os, så beder vi om, at I sende dem til skolen hurtigst muligt. Det kan sendes til kontoret@solgaarden.dk eller som brev på skolen. 

 • Skolekontrakt
  Vi vil meget gerne om I vil sende/scanne den underskrevne skolekontrakt. Det kan sendes til kontoret@solgaarden.dk eller som brev på skolen. 

 • Har I brug for at søge økonomisk støtte?
  Er der forhold i jeres økonomi, der gør, at I har brug for at søge om økonomisk støtte til efterskoleopholdet, så er I meget velkomne til at ringe til Karen Lønborg på kontoret – hun er klar lørdag den 21/3 kl. 12-16, hvor I kan hører nærmere om mulighederne.

 • Spørgsmål til forstanderen
  Er der ting, som I har brug for at vende med skolens forstander, som I ikke kan klare med den medarbejder, som ringer til jer, så kan Peter Jensen kontaktes på telefon 97371151 lørdag d. 21/3 kl. 12-16. 

 • Kalender og skolestart
  Vi har lavet en plan for skoleåret, som kan hentes her. Planen er med forbehold for ændringer. Skolestart er søndag d. 9. august kl. 12.00.

 • Transport For elever, der har langt til skolen fx fra Bornholm eller København, har vi en af de ansatte, som kan være behjælpelig med bestilling af billetter mm. Det vil I høre nærmere om ved skolestart.

 • Ny forstander og andre ansættelser
  Som I nok at set på de sociale medier, søger vi for tiden en ny forstander, og vi glæder os til, at det falder på plads. I vil som nogen af de første få besked herom. Ligeledes mangler de sidste ansættelser i medarbejdergruppen også at falde helt på plads. Det regner vi med at få i hus inden længe. Jeg kan her præsenterer vores nye volontører: https://www.solgaarden.dk/volo2021

 • Besøg skolen til "Young Praise" & "Gratis weekend"
  Fredag den 17. april holder vi "Young Praise", som er et stort musikarrangement. Her er du meget velkommen til at kigge forbi. Aftenen er tilrettelagt for unge fra 4.-8. klasse. Der er ikke tilmelding, men du er meget velkommen.
  Samme weekend har vi "Gratis weekend", her er der ganske få pladser tilbage, så måske var det også en ide at deltage, hvis du har lyst. Men vær opmærksom på, at programmet er tilrettelagt for elever fra 4.-8.klasse. Begge arrangementer gennemføres dog kun, hvis situationen omkring corona har stabiliseret sig, og myndighederne tillader det. 

 • Pakkeliste og elevlister
  I begyndelsen af juni sender vi en pakkeliste og en række informationer om det kommende skoleår og lidt om, hvad du kan gøre for at få en rigtig god start. Her vil I også modtage en elevliste – men det kræver i forhold til GDPR-bestemmelserne, at der er givet tilladelse til det. Så derfor er det vigtigt at sende en skolekontrakt til os :) 

Glæd dig til efterskolelivet på Solgården
Vi ved godt, at ovenstående ikke gør det ud for den festlige og spændende dag, som nye elevers dag er, men der bliver ikke lavet en ny ”Nye elevers dag”, da det har vist sig meget svært at finde en lørdag, hvor det kan passe i kalenderen. 

Sidder du med nogle spørgsmål til det kommende år, så er du meget velkommen til at kontakte os for mere information – eller brug chancen ved den individuelle samtale på lørdag.

Der hersker ingen tvivl om, at vi glæder os til, at du skal være elev på Solgården og møde alle dem, som du skal gå på efterskole med. Vi glæder os til at byde dig og din familie varmt velkommen i et fantastisk fælleskab.

Vi glæder os til at se dig.

På vegne af alle ansatte på Solgården
Peter Jensen, konstitueret forstander