Forstanderpar på Solgården stopper til sommer.

Forstanderpar på Efterskolen Solgården stopper til sommer.

Efter 20 år som forstanderpar på Efterskolen Solgården har Ebba og Kristian i denne uge meddelt skolens bestyrelse og ansatte, at dette skoleår bliver deres sidste år i spidsen for Solgården.

Kristian har fået job som familiekonsulent i Luthersk Mission (LM). Det er en nyoprettet stilling, som han tiltræder 1/8-2019. Parret flytter fra forstanderboligen til sommer, men bliver boende i området.

  • “Det har været en helt fantastisk tid på Solgården, som vi ser tilbage på med megen glæde og taknemmelighed. Vi har oplevet en rigtig stor tillid og opbakning fra skolens bestyrelse, og har været en del af en medarbejderstab, som er kendetegnet ved at trække på samme hammel, og som alle har bidraget til en god atmosfære på skolen, dem kommer vi til at savne. Ligeledes bliver det svært at undvære den daglige kontakt til eleverne”, siger Kristian Andersen.

  • ”Ebba og Kristian har i 20 år stået i spidsen for Solgården, og i medarbejdergruppen er vi utrolig taknemmelige for alt det, som Ebba og Kristian har betydet for skolen, de ansatte og de mange elever, der gennem årene har oplevet ”Det forvandlende fællesskab”, som i dag er en stor del af Solgårdens DNA. Nu begynder en spændende proces, hvor vi skal finde det rigtige match. Jeg synes, at vi står med et meget spændende og attraktivt job til en kommende forstander,” siger Peter Jensen, viceforstander på Solgården.

  • "Jeg blev meget overrasket over det, da Kristian i mandags ringede til mig og fortalte, at han havde fået nyt job som familiekonsulent i LM. I kraft af hans politiske engagement er det dog en risiko, bestyrelsen har kendt til i flere år. Vi er glade for, at vi kan aflevere Kristian til en anden gren af LM’s arbejde.  Vi er glade for den udvikling, Solgården har været igennem i de 20 år, han har stået ved roret, og vi har i dag en fantastisk efterskole og er godt kørende, når det gælder økonomi, bygninger og medarbejdere, der brænder for skolens vision. Vi er på den baggrund forventningsfulde i forhold til at finde den rette forstander,” fortæller Jakob Morthorst, formand for Solgården.

Solgårdens bestyrelse vil lige efter nytår gå i dialog med skolens ansatte for at drøfte processen for at finde Ebba og Kristians afløsere.