Informationer til nye elever

På denne side har vi samlet forskellige informationer til elever, som har tilmeldt sig efter 1. maj, hvor vi har haft "Nye elevers dag" for skoleåret 2020-21.

Tilmelding til dit skoleår & vælg dine valgfag

- Her kan du tilmelde dig til dit år på Solgården - klik her

- Her kan du vælge dine valgfag mm - klik her

 

5 små videohilsner - Sæt jer godt til rette og kig med
(Filmene er lavet til den oprindelige nye elevers dag, som blev afholdt online som følge af COVID-19)


Film 1: "Velkommen til Nye elevers dag" v. Peter Jensen, konstitueret forstander

Film 2: "Glæd dig, fællesskab & Solgårdens værdier" v. Peter Jensen, Konstitueret forstander

Film 3: "Det skal du glæde dig til" - hilsen fra nuværende elever - del 1

Film 4: "Fag, oplevelser og rejser" v. Peter Bruun, lærer

Film 5: "Det skal du glæde dig til" - hilsen fra nuværende elever - del 2

 

Herunder er der en række vigtige informationer:

 • Brev udsendt til kommende elever m. info og pakkeliste
  - klik her for at læse det

 • Skolens regler og værdigrundlag:
  Det er vigtigt, at I er klar over, hvilken skole I har valgt. Vores opfordring er, at I får læst vores værdigrundlag og husorden – læs værdigrundlaget her og husorden her
 • Elever med særlige behov
  Har dit barn særlige behov, så skriv det gerne i rubrikken ved valgfagstilmeldingen. Er der behov for særlig faglig hjælp kræver det en udtalelse fra PPR. Har du spørgsmå omkring dette - så er du meget velkommen til at skrive til Kirsten Østerby på mail - klik her.

 • Statsstøtteskema
  Når vi har jeres tilmelding vil I inden skolestart modtage et statsstøtteskema, som skal returneres til os. Det kan sendes til kontoret@solgaarden.dk eller som brev på skolen. 

 • Skolekontrakt
  Inden skolestart skal I sende en udfyldt skolekontrakt til os - klik her for at hente den. Det kan sendes til kontoret@solgaarden.dk eller som brev på skolen.

 • Har I brug for at søge økonomisk støtte?
  Har I brug for økonomisk støtte så kan I ved henvendelse til skolens kontor hører nærmere om vore muligheder for hjælpe økonomisk. 

 • Kalender og skolestart
  Vi har lavet en plan for skoleåret, som kan hentes her. Planen er med forbehold for ændringer. Skolestart er søndag d. 9. august kl. 12.00.

 • Transport For elever, der har langt til skolen fx fra Bornholm eller København, har vi en af de ansatte, som kan være behjælpelig med bestilling af billetter mm. Det vil I høre nærmere om ved skolestart.

 • Ny forstander og andre ansættelser
  Som I nok at set på de sociale medier, søger vi for tiden en ny forstander, og vi glæder os til, at det falder på plads. I vil som nogen af de første få besked herom. Vi har desuden fået medarbejderkabalen på plads, så glæd jer til at møde en flok begejstrede og dedikerede ansatte.

Glæd dig til efterskolelivet på Solgården
Vi ved godt, at ovenstående ikke gør det ud for den festlige og spændende dag, som nye elevers dag er.

Sidder du med nogle spørgsmål til det kommende år, så er du meget velkommen til at kontakte os for mere information – eller brug chancen ved den individuelle samtale på lørdag.

Der hersker ingen tvivl om, at vi glæder os til, at du skal være elev på Solgården og møde alle dem, som du skal gå på efterskole med. Vi glæder os til at byde dig og din familie varmt velkommen i et fantastisk fælleskab.

Vi glæder os til at se dig.

På vegne af alle ansatte på Solgården
Peter Jensen, konstitueret forstander