9.klasse

Velkommen i 9. klasse på Solgården

9. klasse på Solgården vil give dig et spændende skoleår, hvor du får kombineret solid faglig undervisning med mange spændende oplevelser og aktiviteter. 

 

Obligatoriske fag
Når man går i 9. klasse, er der en række fag, som alle elever skal have for at færdiggøre en 9. klasse. Undervisningen i 9. klasse tager udgangspunkt i, at du skal blive klar til at gå til Folkeskolens afsluttende prøver (FP9) i de obligatoriske fag. 

På Solgården skal du have følgende fag:

Dansk – Matematik – Engelsk – Naturfag (Fysik/kemi, Biologi, Geografi) – Historie – Samfundsfag – Kristendom – Fællestimer.

 

Valgfrie boglige fag

I 9. klasse er det valgfrit, om du enten vil have tysk, fransk eller ingen af disse.

Ønsker du fransk kræver det, at du har haft fransk i 7. klasse og 8. klasse. Antallet af timer i fransk tilrettelægges ud fra størrelsen på franskholdet, og der skal påregnes timer med selvstudie.

Vær opmærksom på, at du skal afslutte enten tysk eller fransk i 9. klasse, hvis du vil påbegynde en gymnasial ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

 

Linjer, profil og valgfag

Linje og profilfag
Som elev i 9. klasse har du mulighed for at vælge mellem vores mange linjer, profil- og valgfag.

Læs om de spændende muligheder, der giver dig en masse oplevelser både i bredden og dybden - klik her

 

Valgfag
I 9.klasse kan du vælge mellem alle skolens mange valgfag, hvor der er frit valg om det skal være sport, musik, kreativt eller noget helt andet!

Klik her og læs mere om skolens valgfag 

 

Det internationale
Eleverne i 9.klasse kan også deltage i forskellige internationale projekter. Hvert år laver vi forskellige internationale tilbud. Vi har bl.a. haft udvekslingsprojekter under Erasmus, internationale ture i fagene eller deltaget i det såkaldte Euro-Scola projekt i Strassbourg. Hvad der kommer til at ske i det kommende skoleår er endnu ikke helt på plads - men vi lover - det bliver spændende og lærerrigt :) 

 

Download folderne:

Download "Velkommen i 9.klasse" - klik her

Download "Linjer & valgfag" - klik her

 

 

Eleverne fortæller om undervisningen på Solgården