9.klasse

Velkommen i 9. klasse på Solgården

9. klasse på Solgården vil give dig et spændende skoleår, hvor du får kombineret solid faglig undervisning med mange spændende oplevelser og aktiviteter. 

Et af årets store nyheder er vores spændende rejsenyhed, hvor du kommer ud i Europa med dine venner med et Interrail Pass.

 

Obligatoriske fag
Når man går i 9. klasse, er der en række fag, som alle elever skal have for at færdiggøre en 9. klasse. Undervisningen i 9. klasse tager udgangspunkt i, at du skal blive klar til at gå til Folkeskolens afsluttende prøver (FP9) i de obligatoriske fag. 

På Solgården skal du have følgende fag:

Dansk – Matematik – Engelsk – Naturfag (Fysik/kemi, Biologi, Geografi) – Historie – Samfundsfag – Kristendom – Fællestimer.

 

Valgfrie boglige fag

I 9. klasse er det valgfrit, om du enten vil have tysk, fransk eller ingen af disse.

Ønsker du fransk kræver det, at du har haft fransk i 7. klasse og 8. klasse. Antallet af timer i fransk tilrettelægges ud fra størrelsen på franskholdet, og der skal påregnes timer med selvstudie.

Vær opmærksom på, at du skal afslutte enten tysk eller fransk i 9. klasse, hvis du vil påbegynde en gymnasial ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

 

Kernefag & periodefag


I 9.klasse kan du vælge mellem alle skolens mange valgfag, som betegnes kerne- og periodefag, hvor der er frit valg om det skal være sport, musik, kreativt eller noget helt andet, som er i centrum!

Læs om de spændende muligheder, der giver dig en masse oplevelser både i bredden og dybden - 
klik her 

 

Download folderne:

Download "Velkommen i 9.klasse" - klik her

Download "Linjer & valgfag" - klik her