Sportslige valgfag

 

På Solgården kan du vælge mellem mange sportsvalgfag

 • Badminton - "Meget øvede" og Badminton meget øvede+"
  Faget er for dig, der har spillet en del badminton tidligere, og som ønsker at udvikle dig yderligere - både fysisk, teknisk, taktisk og mentalt. Faget er et helårsfag, og der bliver lagt vægt på træning og kamp. Vi deltager desuden i holdkampe og turneringer. Alle der vælger ”Badminton” (meget øvede) får to timer om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner ”Badminton Plus+”.
 • Badminton (øvede)
  Faget er til dig, som har spillet badminton før og ikke længere føler dig på begynderniveau. Vi træner de grundlæggende slag og laver tekniske øvelser. Der er i faget lagt vægt på kamp og træning.
 • Badminton (Begyndere)
  Faget er for dig, der ønsker at lære at spille badminton eller har prøvet det en smule før. Vi træner de grundlæggende slag og spiller spillet.

 • Fodbold - ”Fodbold basis” og ”Fodbold-Plus+” (drenge)
  Faget er for dig, der er vild med udendørs fodbold og gerne vil blive bedre gennem teknik, taktik og spilforståelse. Vi deltager i forskellige fodboldturneringer. Alle der vælger fodbold får ”Fodbold basis” i to timer om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner ”Fodbold-Plus+”, hvor der bl.a. også er indendørs fodbold på skemaet og mere fokus på taktik og teknik.

 • Fodbold - ”Fodbold basis” og ”Fodbold-Plus+” (piger)
  Faget er for dig, der er vild med udendørs fodbold og gerne vil blive bedre gennem leg, styrketræning, løbetræning, teknik, taktik og spilforståelse. Vi deltager i forskellige fodboldturneringer. Alle der vælger fodbold får ”Fodbold basis” i to timer om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner ”Fodbold-Plus+”, hvor der bl.a. også er indendørs fodbold på skemaet og mere fokus på taktik og teknik. 

 • Volleyball - ”Volley-basis” og ”volley-Plus+” (drenge)
  Dette fag er for dig, som gerne vil udvikle dine færdigheder inden for volleyball. Vi træner grundslag, arbejder med teknik og taktik samt spiller kampe. Vi deltager i turneringer. Alle der vælger volleyball får ”Volley-basis” i to lektioner om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner ”Volley-Plus+, hvor der er mere fokus på taktik og teknik.

 • Volleyball - ”Volley-basis” og ”volley-Plus+” (piger)
  Dette fag er for dig, som gerne vil udvikle dine færdigheder inden for volleyball. Vi træner grundslag, arbejder med teknik og taktik samt spiller kampe. Vi deltager i turneringer. Alle der vælger volleyball får ”Volley-basis” i to lektioner om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner ”Volley-Plus+, hvor der er mere fokus på taktik og teknik. 
 • Svømning og sjov i vand
  Der er mulighed for at benytte Tarm svømmehal. Der gives undervisning, men også tid til leg og sjov i Tarm Svømmehal.
 • Fitness 
  Vil du træne de forskellige muskelgrupper, opøve din kondition samt få sved på panden, så har du her muligheden. Løbeture og cykling vil også indgå i faget.

 • Bordtennis (NYT FAG - fra 19/20)
  Det er et fag for dig, som gerne vil blive bedre til a spille bordtennis. Vi øver forskellige teknikker og dygtiggør osv spillet. 
 • Orienteringsløb
  Her kombineres løb og teori. Du kommer til at lære om kortforståelse, kompas og orientering i nogle af de spændende skove i lokalområdet. Der kommer sved på panden, og der arbejdes med høj puls.
 • Springgymnastik for begyndere (NYT FAG - fra 19/20)
  Måtteøvelser, kraftspring, flik flak, håndstand, akrobatik og forskellige typer af spring er nogle af de elementer, som faget kommer til at rumme. Faget er for alle, der vil arbejde med deres kropsforståelse og med gymnastik.

 • Landevejscykling (NYT)
  Et valgfag for dig, som har en racercykel og kan lide at køre stærkt sammen med andre. Vi øver os i at samarbejde som hold og vi træner op til at deltage sammen i et rigtigt cykelløb på ca. 100 km. (Medbring selv racercykel.)

 • Krop og bevægelse (NYT FAG - fra 19/20)
  Du kommer til at svede i dette fag, hvor du prøve kræfter med zumba, aerobic og bevægelse til fede rytmer.