Solgaarden.Library.Converters.Headline

Frequently Asked Questions

Her kan du finde svar på nogle af dine spørgsmål om efterskolelivet.

Kristen skole - seriøst?!

Kristen skole - seriøst?!

Ja - faktisk! Vi er glade og stolte over at være en kristen efterskole. Kristendommen får lov til at fylde i hverdagen, og Bibelen har ligeledes en central plads. Det betyder ikke, at man skal være eller blive en kristen for at kunne gå på Solgården. Solgården er skole for alle uanset religion, race og seksuelorientering.

Skolen drives ud fra det kristne livs- og menneskesyn, hvor næste-kærlighed, tilgivelse og anerkendelse er grundpiller. Det betyder helt konkret, at mobning ikke skal være på Solgården - alle elever er værdifulde uanset evner, tro eller udseende. Hver dag er der obligatoriske andagter, sang og bøn, mens flere elever er engagerede i bibelstudeigrupper, lovsangsgrupper mv. i fritiden.

Hvem skal jeg bo sammen med?

Hvem skal jeg bo sammen med?

Rigtig mange bekymrer sig meget om, hvem de mon skal bo sammen med. Men langt de fleste oplever det som at få en helt ny ven, som man får et helt særligt forhold til. For andre bliver den anden på værelset én, man oftest ser, når man skal til at sove. Det er forskelligt. I sommerferien laver to lærere et udkast til værelsesfordelingen, og på et af vore opstartslærermøder bruger vi en del tid på, ud fra de oplysninger som I giver på nye elevers dag, at sammensætte så gode værelser som muligt.

Der kan opstå situationer gennem et skoleår, der gør, at et værelsesskifte er en nødvendighed. Vi forsøger dog altid at bruge god tid på at få tingene til at fungere, inden vi eventuelt skifter værelser. 

Hvad koster det?

Hvad koster det?

Prisen på et efterskoleophold varierer fra efterskole til efterskole.
 Prisen på et ophold på Solgården ligger i middelområdet - find den nøjagtige pris via dette link. Læs også mere om økonomi på vores hjemmeside her.

Hvordan er undervisningen?

Hvordan er undervisningen?

På Solgården er vi stolte af at have et højt fagligt niveau. Det betyder, at vi ønsker at have en høj kvalitet i den undervisning, som lærerne leverer. Men samtidig stiller vi også krav til dig. Vi vil, at du skal lære noget. 

Ikke alle skal hive høje karakterer hjem - det er slet ikke det, det handler om. Nej - du skal flytte dig i forhold til dit udgangspunkt.

Derfor tør vi godt sige, at du på Solgården får en undervisning, der er spændende, vedkommende og tilpasset dig og dit niveau - uanset om du er en "ørn" i skolen eller har svært ved det bogligt. Der er plads til dig - uanset - blot du har et ønske om at lære!

Solgaarden.Library.Converters.Headline

Kan jeg besøge Solgården?

Vi ønsker at byde dig varmt velkommen til Solgården. Måske kender du allerede skolen, eller måske er det helt nyt for dig?

Har du lyst til at se skolen til en rundvisning og snakke lidt med os, er vi altid klar til at tage imod dig. Så kan du blive klædt godt på til at finde ud af, om Solgården er noget for dig!

Book et besøg