Solgaarden.Library.Converters.Headline

Velkommen i 9. klasse på Solgården

9. klasse på Solgården vil give dig et spændende skoleår, hvor du får kombineret solid faglig undervisning med mange spændende oplevelser, rejser og aktiviteter.

Pjece om 9. klasse

Obligatoriske fag i 9. klasse

Der er en række fag, som alle elever skal have for at færdiggøre en 9. klasse. Undervisningen tager udgangspunkt i, at du skal blive klar til at gå til Folkeskolens afsluttende prøver (FP9) i de obligatoriske fag. 

På Solgården skal du have følgende fag: Dansk, matematik, engelsk, naturfag (fysik/kemi, biologi, geografi), historie, samfundsfag, kristendom og fællestimer.

Selvom der er godt med boglige timer i 9. klasse, så er der stadig god tid til at have mange af vores spændende valgfag. 

Solgaarden.Library.Converters.Headline

Valgfrie boglige fag

I 9. klasse er det valgfrit, om du vil have tysk, fransk eller ingen af disse.

Ønsker du fransk, kræver det, at du har haft fransk i 7. og 8. klasse. Antallet af timer i fransk tilrettelægges ud fra størrelsen på franskholdet, og der skal påregnes timer med selvstudie.

Vær opmærksom på, at du skal afslutte enten tysk eller fransk i 9. klasse, hvis du vil påbegynde en gymnasial ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Mange valgfag

Mange valgfag

Du kan vælge mellem alle skolens mange valgfag, som betegnes Helårsvalgfag- og periodevalgfag, hvor der er frit valg mellem sport, musik, kreativt eller noget helt andet.

Læs mere
Store rejseoplevelser

Store rejseoplevelser

Når du går i 9. klasse kommer du også med på flere store rejseoplevelser i løbet af dit efterskoleår.

I efteråret tager vi ud i Europa enten med tog, bus eller et interrailpass, hvor vi kan få en masse store oplevelser.

I januar går turen på ski til Østrig, hvor vi lærer kunsten at stå ned af pisterne i det fantastisk flotte landskab. 

Endelig deltager Solgården i et internationalt elevudvekslingsprojekt, hvor elever fra Solgråden har mulighed for at komme i et såkaldt Erasmusprojekt sammen med elever fra Tyrkiet, Portugal, Sverige og Tyskland.