Solgaarden.Library.Converters.Headline

Velkommen i 9. klasse på Solgården

9. klasse på Solgården vil give dig et spændende skoleår, hvor du får kombineret solid faglig undervisning med mange spændende oplevelser, rejser og aktiviteter.

Pjece om 9.klasse

Obligatoriske fag i 9. klasse

Der er en række fag, som alle elever skal have for at færdiggøre en 9. klasse. Undervisningen tager udgangspunkt i, at du skal blive klar til at gå til Folkeskolens afsluttende prøver (FP9) i de obligatoriske fag. 

På Solgården skal du have følgende fag: Dansk, matematik, engelsk, naturfag (fysik/kemi, biologi, geografi), historie, samfundsfag, kristendom og fællestimer.

Selvom der er godt med boglige timer i 9. klasse, så er der stadig god tid til at have mange af vores spændende valgfag. 

Solgaarden.Library.Converters.Headline

Valgfrie boglige fag

I 9. klasse er det valgfrit, om du vil have tysk, fransk eller ingen af disse.

Ønsker du fransk, kræver det, at du har haft fransk i 7. og 8. klasse. Antallet af timer i fransk tilrettelægges ud fra størrelsen på franskholdet, og der skal påregnes timer med selvstudie.

Vær opmærksom på, at du skal afslutte enten tysk eller fransk i 9. klasse, hvis du vil påbegynde en gymnasial ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Mange valgfag

Mange valgfag

Du kan vælge mellem alle skolens mange valgfag, som betegnes Helårsvalgfag- og periodevalgfag, hvor der er frit valg mellem sport, musik, kreativt eller noget helt andet.

Læs mere

Store rejseoplevelser

9.klasse kan du godt begynde at glæde dig til nogle store rejseoplevelser. 

  • Explore eller Europa - du vælger! Vælger du årets nyhed "Explore", så tager du sammen med din linje på en spændende rejse til Cambodia i Asien. Ønsker du ikke "Explore" - så rejser du ud i Europa på en spændende tur til en europæisk storby.

  • I januar tager vi på en fælles skitur til fantastiske Østrig. Glæd dig til et dejligt fællesskab og en fantastisk naturoplevelse.

  • I løbet af året har vi flere fællesture bl.a. Opstartstur til Ringkøbing Fjord, Danmarksturen og afslutningsturen.

  • Endelig kan elever på Solgården søge om at komme med på et Erasmus-udvekslingsprojekt, hvor vi besøger skoler i Tyskland, Sverige, Portugal og Tyrkiet. 

Du kan læse mere om turene på hjemmesiden og danne dig et overblik i denne folder - klik her

Untitled (9 Of 51)