Explore

Explore

På "Explore" ønsker vi at gøre en forskel lokalt og globalt - ikke mindst gennem inddragelse af FN's verdensmål.

Her får du en rejse for livet og et linjetilbud, som lige er noget for dig, som kan li' at arbejde med kulturforskelle, FNs Verdensmål og har lyst til at række ud til andre gennem diakoni.

På Explore får du en unik rejse og spændende undervisning om den verden, vi er en del af

Cambodia - en unik rejse
Cambodia - en unik rejse

Cambodia - en unik rejse

Glæd dig til din studierejse til tropiske Cambodia, hvor vi skal opleve en helt særlig kultur, som giver dig oplevelser for livet!

Rejsen til Cambodia

Højdepunktet en helt unik rejse til Asien, hvor vi i rejser til eksotiske Cambodia, hvor vi rejser i foråret, hvor der er dejligt varmt i Cambodia. 

Vi kommer helt tæt på det diakonale missionsarbejde, som Luthersk Mission har i landet, hvilket betyder, at der venter os store oplevelser. Turen bliver fyldt med indtryk, møde med unge lokale kristne også vil diakoni være en væsentlig del af turen.

Vi skal selvfølgelig også ud og se de store turistattraktioner, på natmarked, spise spændende mad og se den flotte natur.

Rejsens længde forventes at blive ca 10 dage.
Der vil være en egenbetaling på 6.900 kr for rejsen.

 

Linjens indhold
Linjens indhold

Linjens indhold

Linjen vil bestå af 2 timer om ugen, hvor vi sætter fokus på kulturforståelse, international politik, FN's bæredygtighedsmål, demokrati i Danmark og i verden samt medborgerskab. 

Vi får besøg af spændende mennesker og tager også ud og gør en praktisk forskel lokalt.

Du skal glæde dig til spændende timer, hvor du bliver klogere på den verden, som du er en del af. 

Glæd dig til en rejse til fortryllende Cambodia med oplevelser, som du ellers aldrig vil få

Verdensmål - lokalt & globalt

På Explore sætter vi fokus på FN's verdensmål i den undervisning som er på linjen både før, under og efter rejsen til Cambodia. 

Vi er optaget af at vælge et eller flere verdensmål og sammen med de lokale partnere i Cambodia sætte fokus på, hvordan det kan implementeres og få en større betydning for elever både lokalt i Danmark og globalt. 

Vi er bl.a. optaget af følgende verdensmål:

  • 1: Afskaf fattigdom
  • 3: Sundhed og trivsel
  • 4: Kvalitet i uddannelse
  • 5: Lighed mellem kønnene
  • 10: Mindre ulighed 
  • 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Der er med andre ord nok at tage fat på.

Vi vil hvert år sætte særligt fokus på 1-2 af verdensmålene efter aftale med elever og projektpartnere. 

Skal du med?
Skal du med?

Skal du med?

Explore er for elever i 9. og 10. kl, som kan li' at fordybe sig i kulturer og lære nyt om den verden vi er en del af. Der er en egenbetaling på 6.900 kr. 

Explore kan ikke kombineres med vores Bibellinje. 

Du skal være interesseret i at involvere dig i andre menneskers liv, have lyst til yde en ekstra indsats og kunne holde til at gå langt.

På grund af logistiske forhold er der i udgangspunktet et begrænset antal pladser tilgængelig på Explore (max 18 pladser).

Spændede samarbejdspartner

Solgården blev i skoleåret 21/22 nærkontakt til et nyt, ungt missionærpar i Cambodia, Mia og Johannes Jensen, som er udsendt af Luthersk Mission til Siem Reap i Cambodia.

Familien vil være vores samarbejdspartner i forhold til rejsen til Cambodia og være dem, som vi knytter an til i forhold til de mange oplevelser og det arbejde vi bliver en del af i Østen. 

Cambodia
Cambodia

Cambodia

Cambodia er et helt unikt rejsemål, der har en kultur, som går tusindvis af år tilbage i tiden. Landets historie er dramatisk, blodig og eventyrlig.

I dag er Cambodia et land i vækst, hvor både historie og nutid mødes i et venligt flok, hvor fremtiden ligger åben for nye muligheder.

Vi kommer til at besøge flere områder i Cambodia, hvor storbyen Siem Reap vil være hoveddestinationen, da Luthersk Mission der har gang i meget forskelligt arbejde.